2012. február 3., péntek

Lepény, reloaded

Legújabb kedvencünk a lepény (egyelőre még nem általunk sütve), a héten megint garázdálkodtunk egyet. Előnyeit már említettem, most is egy hosszú, este hazaérős nap után készült. Az ötlet sógornőt dicséri, következzen az interpretáció.

Fetasajtos lepény

Veszem a már jól bevált, boltban beszerezhető leveles tésztát, sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítem, megszúrkodom. Vékonyan megkenem tejföllel, szórok rá egy közepes fej, cikkekre vágott lilahagymát. Félbevágott koktélparadicsomokat helyezek el rajta, részint a vágási felülettel lefelé (hadd szívja a nedvességet az a tészta), részint felfelé. Rámorzsolok egy feta sajtot, megszórom provance-i fűszerkeverékkel, sózom, borsozom. Nem fukarkodva, megcsepegtetem olivaolajjal. 180 °C sütőben 25 perc, majd két perc erejéig morzsolok rá friss bazsalikom levelet.

Elégedett vagyok az összképpel.

Az adagot pillanatok alatt eltüntettük. A paradicsom, oliva csodásan itatja át a tésztát, gazdagítja ezt a feta nedvességtartalma is. Élvezet harapni, egy friss rizling jó választás mellé. Finnyások morgolódásait megelőlegezendő, az egyik legautentikusabb forrásból (Michel Roix) már begyűjtve a házi leveles tészta receptje, a közeljövőben kipróbáljuk!

Harmadnyi fejadag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése