Gombás tagliatelle
Ha adva van egy tésztagép és friss erdei gomba, kézenfekvő a
címszereplő étel megformálása (a tésztagép használata alakul, a youtube-on
fellelhető videók színvonalát még nem érjük el, de a produktum minőségi). Csak
egy fordítással vagyok adós, a múltkori bejegyzésből kimaradt. A tagliatelle és
a hozzá hasonló hosszúkás tészták (tagliolini, taglierini) neve a tagliare,
vágni szóból ered. Vágjunk bele.
Erdei gombás tagliatelle
A már ismertetett mennyiségből gyártok friss tésztát. Ennek
elkészültére időzítem a gombás szószt, amihez két, karikázott zöldhagymát, két
gerezd fokhagymát vajon fonnyasztok, rádobok 20-20 dkg szegfű- és rókagombát
(apró példányok, szeletelést nem igényelnek), sózom, borsozom, megpárolom. 25
dkg mascarponét bő 1 dl
tejjel vegyítek, felmelegítem, sózom, borsozom, egy tojás sárgáját keverek
hozzá. A gombára friss kakukkfüvet hintek, átforgatom, hozzáöntöm a
mascarponét, megkeverem, majd rákerül a kifőtt tészta, egy evőkanál főzőlé
társaságában, átkeverés után azonnal tálalom. Könnyű reduktív rajnai rizlinggel
(Tűzkő) párosítottuk, a gombával remekül muzsikált.
Erdei gombás tagliatelle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése