Spárgakrémleves
Fenti egyszerű, üdítő leves két módon készíthető. Az egyik
lehetőség, hogy megvesszük a Knorr, vagy Maggi remekbe szabott termékét, ami a
következő összetevőket tartalmazza: maltodextrin, keményítő, növényi zsír, só,
spárgapor, ízfokozók, cukor, glükóz szirup, tejcukor, tejfehérje,
élesztőkivonat, aromák, szárított spárga, fűszerek. Ezek közül én a spárgát
megkérdőjelezem. A másik lehetőség előkapni a fagyasztóból a csirkealaplevet,
venni egy köteg spárgát és 20 perc alatt elkészíteni a hasonló névre hallgató,
némiképp nagyobb élvezeti értékkel bíró produktumot (a 20 percbe még a fakszni
is belefér). Az olvasók tudatos befolyásolásának igényét mellőzve utóbbi verzió
kerül ismertetésre.
Spárgakrémleves bacon
chips-szel (kétszemélyes adag)
Kevés olivaolajra 2 szál, karikázott zöldhagymát dobok, fél
perc után kerül rá 50 dkg (a szokásos előkészítés, az alsó, kb. 3-4 cm-es darab
eltávolítása), 1 cm-es darabokra vágott zöldspárga. A spárgafejekből 4 darabot
félreteszek a díszítéshez. A zöldeket 3 percig párolom, majd felöntöm 4 dl csirkealaplével, 10
percig gyöngyöztetem. Ezt követően 3 dkg vajat adok hozzá, sózom, borsozom,
csipet cukorral ízesítem, 2 darab, termetes bazsalikomlevél társaságában magas
fokozaton 3 percig turmixolom és egyben habosítom. Tálalást követően 2 szelet
bacon chips-szel és két zsenge, oliván átforgatott spárgafejjel díszítem,
tetejére bazsalikomlevelet pakolok.
Spárgakrémleves, zacskó nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése