2012. április 16., hétfő

Húsvét után, óvatosan

Hétvégi családi vendégségre kellett valamit összerántani lehetőleg a borkínálathoz igazodva. A Húsvét ujjlenyomata még a tápcsatornán és a mérlegen, tehát együnk valami könnyűt, lehetőleg a borhoz passzolót. Adott volt egy száraz tokaji furmint (Royal tokaji) és a már dicsőített Tűzkő sauvignon blanc. Utóbbihoz egyértelműnek tűnt a pisztrángfilé, előbbivel kapcsolatban a döntést jelentősen könnyítette az egyik kedvenc hazai blog (http://flat-cat.hu/ ) friss bejegyzése. A sóska – a paradicsomos káposzta mellett – a számomra ehetetlen ételek közé tartozik, ezért lecseréltem és a hozzávalókat a nagy favorit, frissen reszelt tormával bővítettem.

Falatok spenótlevélben

Személyenként két falatkát számolva 6 dkg lágy kecskesajtot (nálam az egyik kedvenc a La Cabrette, Metróban, Sparban beszerezhető) azonos mennyiségű tejföllel, frissen reszelt tormával vegyítek. Méretes spenótlevek szárát eltávolítom, blansírozom, lehűtöm. A nedvességet leitatom, a levelet kiterítem. Rápakolok egy púpos teáskanálnyi tejföl-sajt-torma mixtúrát, ujjbegynyi füstölt pisztrángot, 2 szem kapribogyót. A furminthoz remekül működik, a torma, füstölt hal ízvilág fantasztikus, a spenót hab a tortán.

Tényleg beletettem a fentieket...


Alapötlet: http://flat-cat.hu/2012/04/13/recept-es-programajanlo-a-hetvegere-kecskesajtkremes-fustolt-pisztrangos-soskatekercsek-es-egy-videki-piac/

Borok: http://www.royal-tokaji.com/hu/furmint_2009.php

http://www.tuzkobirtok.hu/index.php?menu=1015&langcode=hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése